فیلم درمانی

بیماران اسکیزوفرنی بخش عمده بیماران بستری در مراکز توانبخشی شبانه روزی را شامل می شوند . یکی از خصوصیات خلقی اسکیزوفرنیک ها حالات افسردگی است که ناشی از خصوصیات روانپریشی می باشد. حدود 25% بیماران اسکیزوفرنیک به اختلال افسردگی پس از روانپریشی در اسکیزوفرنیا می تواند شباهت زیادی به نشانه های مرحله باقیمانده اسکیزوفرنیا و نیز عوارض جانبی داروهای رایج ضد روانپریشی داشته باشد. لازم به ذکر است که خودکشی یک علت شایع مرگ بیماران اسکیزوفرنیک است. شاید افسردگی عمده ترین عامل خودکشی این بیماران است..بنابراین رفع افسردگی بیماران اسکیزوفرنیک باید در درمان آنها منظور شود.

فیلم درمانی به معنای بهبود بخشیدن بیماران توسط نمایش فیلم برای آنهاست که نوع فیلم ها با توجه به شرایط بالینی بیماران متفاوت است. در فیلم درمانی به تجزیه و تحلیل فیلم ها پرداخته نمیشود، زیرا فیلم ها تنها نشانه هایی را بیان می کنند ، و این هیجانات و ضمیر نیمه هشیار ما به آن نشانه ها معنا می بخشد. در فیلم درمانی ما با هیجانات افراد سروکار داریم و اگر بخواهیم می توانیم هیجانات بیماران را ضمن و یا بعد از تماشای فیلم تحلیل نماییم.

در این زمینه از درمان ، تماشای فیلم ها و نمایش های سرگرم کننده و شاد که موجب نشاط و واکنش خنده می شود تلفیقی بین فیلم درمانی و طنز درمانی است. پژوهش ها نشان می دهد تماشای فیلم های کمدی بر کاهش افسردگی بیماران اسکیزوفرنیک تاثیر مثبت و از نظر آماری اثر چشمگیری دارد و موجب کاهش عمده در نمره افسردگی بیماران اسکیزوفرنیک با بستری دراز مدت شده است.

در فیلم درمانی با توجه به وضعیت بیماری افراد برای آنها فیلم های گوناگونی به نمایش در می آید تا با کنش و واکنش هیجانی ایجاد شده به بهبود آنان کمک شود.

در فیلم درمانی درمانگر با هیجانات بیمار سروکار دارد و می تواند این هیجانات را ضمن یا پس از دیدن فیلم تحلیل کند. هنگام نمایش فیلم در ضمیر ناخودآگاه و نیمه آگاه افراد واکنش هایی صورت می گیرد که بروز احساساتی مانند خشم و شادی و تظاهراتی چون خنده و گریه می شود و برخی احساسات پنهان از ضمیر ناخودآگاه به ضمیر آگاه جریان می یابد و موجب تخلیه انرژی های روانی محبوس مس شود. این پدیده سبب آرامش و شادی بیمار می گردد. 

تماس با ما